Verborgen parelsBloemenblijheid: de mooiste pluktuinen per provincie

Bloemenblijheid: de mooiste pluktuinen per provincie

Bloemen, ze maken mensen blij. En dankzij de vele pluktuinen die als paddenstoelen – of beter: bloemen – uit de grond schieten kun je dat handjevol geluk tegenwoordig makkelijk zelf plukken. Het resultaat is niet enkel een welriekend en fraai boeket in huis, maar ook een zalig zen-momentje in de natuur. Wij lijsten alvast de mooiste pluktuinen per provincie op!

De opmars aan bloemenweides of pluktuinen zorgt niet alleen voor een leuke vrijetijdsbesteding, zelf bloemen plukken is nu eenmaal ook veel duurzamer. Door een eigen biologisch boeket samen te stellen steun je  de lokale bloementeelt, en voorkom je eveneens verspilling. Daarbovenop steek je tijdens dat plukplezier ongetwijfeld nog eens heel wat kennis op over bloemen telen, dus stopten we er aan het eind van dit artikel meteen ook maar enkele bloemzaden en -knollen webshops bij. Just in case je zelf aan de slag wil gaan…

HOE WERKT HET?

  • Bij de meeste pluktuinen kun je ofwel voor een abonnement kiezen (x aantal boeketten in een bepaalde periode), ofwel per losse steel/boeket betalen.
  • Ter plaatse krijg je wat uitleg over de werking van de pluktuin en de bloemen zelf.
  • Je stelt lekker zelf je boeketje samen.

WEST-VLAANDEREN

OOST-VLAANDEREN

ANTWERPEN

VLAAMS-BRABANT

LIMBURG


ZELF AAN DE SLAG?

Heb jij de smaak helemaal te pakken en wil jij je eigen tuin ombouwen tot een mini-bloemenweide? Dan kun je voor zaden, bollen, knollen en heel wat goede tips terecht bij deze webshops:

Angelo Dorny – www.angelodorny.be

FAM Flower Farm – www.famflowerfarm.nl

Flower Happiness – www.flowerhappiness.nl