City DrivingMet de elektrische wagen op museum-, terras- of kijktocht in de stad

Met de elektrische wagen op museum-, terras- of kijktocht in de stad

Elektrische wagens als de MINI Electric vinden makkelijk hun weg naar stedelijke consumenten, die zich er ook eenvoudig mee verplaatsen binnen de stad. Die ritten hoeven niet beperkt te blijven tot professioneel verkeer: hier zijn, in Brussel, Luik en Antwerpen, een aantal plezier- of cultuurbestemmingen die vlot bereikbaar zijn met de wagen, én waar er ook oplaadpunten in de buurt zijn.

Veel ruimte in de hoofdstad

Het voelt misschien wat tegennatuurlijk aan om een citytrip met de auto te doen door een grootstad als Brussel, maar het centrum van onze hoofdstad heeft hier en daar betrekkelijk brede lanen. Rondom de Kunstberg, waar je onder meer toegang vindt tot de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het kunstencentrum Bozar en het Koninklijk Paleis, rijd je vlot van de ene locatie naar de andere, en vind je ook tal van oplaadpunten – vooral in de buurt van het Centraal Station en rondom het Warandepark.

Voor een leuke horeca-ervaring rij je vervolgens best naar de buurt van Dansaert en de Vismarkt waar je eveneens je elektrische wagen vlot kunt opladen terwijl je versnaperingen zoekt. Van hieruit kun je, tot slot, kijkritten ondernemen naar de koloniale grandeur van het Jubelpark, waar er onder meer oplaadpunten zijn in de buurt van het Museum voor Kunst en Geschiedenis of – om on topic te blijven – het automobielmuseum AutoWorld.

Verborgen pracht spotten in Luik

In de Vurige Stede beginnen we onze rit natuurlijk aan het in 2009 compleet gemoderniseerde station Luik-Guillemins. Vanaf deze moderne spoorkathedraal met zijn indrukwekkende overkapping rijd je vlot naar die tweede postkaartlocatie die meteen wordt vereenzelvigd met Luik: de Montagne De Bueren, de uit 374 treden bestaande trap pal in het centrum waar je na een steile klim een prachtig vergezicht hebt over de stad.

Vervolgens maar eens wat van de talrijke musea van de Waalse stad bezoeken, niet? Een aanrader is het museum La Boverie en het aanpalende park, op een eilandje midden in de Maas. Of het Musée Curtius, waar de wapengeschiedenis de revue passeert. Oplaadpunten in Luik – het zijn er meer dan veertig in totaal – vind je het snelst in de buurt van de Maas en rondom het Quartier Latin. Waar het vanzelfsprekend nooit kwaad kan om een dag vol ontdekkingen af te sluiten op een gezellig terras.

Ook veel parking in Antwerpen

Voor geboren en getogen Antwerpenaars is de rest van het land ‘parking’, maar gelukkig zijn er in ’t Stad zelf ook tal van pleisterplaatsen die vlot met de wagen te bereiken zijn, én waar je de batterij van je elektrische voertuig kunt opladen. Zoals in de buurt van de Vlaamse en Waalsekaai in Antwerpen-Zuid, bijvoorbeeld, waar tal van hippe terrasjes op je wachten. Daarna uitwaaien langs de Scheldekaaien? Aan de Ledeganck-, De Gerlache- en Godefriduskaai vind je tal van plaatsen waar je ondertussen je wagen kunt opladen.

Of je rijdt verder naar het Eilandje, waar je in de buurt van die oude dokken je wagen aan de kabel hangt terwijl je bijvoorbeeld een bezoekje brengt aan het Museum aan de Stroom (MAS) of het Red Star Line Museum. Of je duikt hier de al even bruisende horeca in. Vervolgens kan het vlot verder naar de buurt van de Grote Markt, waar er oplaadpunten zijn in de publieke ondergrondse parkings. Of via de Waaslandtunnel (de zogeheten Konijnenpijp) naar Linkeroever, waar er onder meer laadpunten aan het begin van de Wandeldijk van Sint-Anneke zijn. En waar je na een dagje citytrippen met de wagen een prachtig zicht hebt op de Antwerpse skyline.

Ontdek de MINI Electric hier.